Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kajzerki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
drożdże świeże 12 gram
cukier 1,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
masło roztopione 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 garść
ziarna dyni 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kajzerki

Kroki postępowania

1
Składniki mieszamy z 3/4 szklanki letniej wody,wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce(na około godzinę).Po wyrośnięciu dzielimy ciasto na 10 części,z każdej formujemy kulkę,lekko spłaszczamy dłonią i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 1 - Kajzerki foto
2
Pozostawiamy pod przykryciem 45 minut.Nacinamy na krzyż,pieczemy w 225 stopniach około 15 minut.Studzimy na kratce.
Krok 2 - Kajzerki foto
3
Ostudzone można posmarować dzieciom nutellą lub masełkiem i przełożyć wędliną.Smacznego:)
Krok 3 - Kajzerki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 29.12.2013 08:41
smaczne bułeczki, nigdy nie piekłam kajzerek
bhb8 29.12.2013 00:41
nigdy nie robiłam, trzeba by wypróbować przepis :)
Małgorzata9 28.12.2013 21:00
smakowicie wyglądają
V_kuchareczka 28.12.2013 20:56
bardzo smaczne
Ivonne 28.12.2013 20:10
Dziekuję!:)
Romanowka 28.12.2013 20:05
Pyszne bułeczki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak