Kajmakowe szyszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż preparowany

    3 szkl
  • mleko skondensowane

    1 puszka
  • czekolada mleczna

    1 op
  • ekstrakt waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko w puszce wkładamy do wody i gotujemy ok 3 godzin powstanie kajmak.
Puszkę studzimy i dopiero wtedy otwieramy. Kajmak podgrzewamy, mieszamy razem z ryżem, czekoladą i ekstraktem waniliowym. Robimy kuleczki, wykładamy na tackę i chłodzimy w lodówce. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 18.10.2014 14:31
uwielbiam szyszki z ryzy preparowanego... smak dzieciństwa!
Helena63 18.10.2014 11:39
takie domowe szyszki są pyszne
Kasnaj 17.10.2014 10:39
smak dzieciństwa
Zdzisław 17.10.2014 09:53
takie słodkości bardzo lubię
fotoviderek 17.10.2014 07:29
Smaki dzieciństwa :)
norweska20 16.10.2014 23:03
bardzo lubimy
gusia1000 16.10.2014 21:23
1 słowem-znakomitość.
Renata9 16.10.2014 20:36
bardzo smaczne te szyszki
Aleksandra/Olcia 16.10.2014 20:03
Pychotka ,niam
Gracer 16.10.2014 20:02
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat