kaczucha z żurawiną

kaczucha z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kaczki

    2 szt
  • Przyprawa do drobiu

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Filety dokładnie oczyścić i zamarynować na min.3-4 godz.
2. Na patelni bez tłuszczu obsmażamy mięsko z obu stron. Strona ze skórą zawsze dłużej o 10 min.
3. Następnie układamy do brytfanki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. na 35 min.
4. Wyjmujemy z piekarnika, kroimy na plasterki i polewamy sosem z zmiksowanych żurawin. Opcjonalnie można dodać do sosu żurawinowego wino do smaku.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adelajda

22.12.2012 07:31
Wygląda bardzo apetycznie i na pewno smaczne !

Ola1984

19.11.2012 21:23
Kaczka to jedno z moich ulubionych mięs.

Iwka

19.11.2012 21:06
pyszna

angelika14

19.11.2012 20:41
super sosik żurawinowy, no i kaczka też

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat