Kaczka z czerwoną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 sztuka
  • majeranek

    3 łyżeczki
  • jabłka

    2 sztuki
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
  • ocet winny

    1 łyżeczka
  • kapusta czerwona

    1 kg
  • jabłko kwaśne

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę natrzeć majerankiem i solą, nadziać obranymi, pokrojonymi jabłkami, zaszyć i włożyć do lodówki. Następnego dnia polać gorącą wodą i piec. Gdy nieco zmięknie pokroić na porcje i piec aż będzie miękka. Kapustę poszatkować, zalać małą ilością wody i zagotować.. Dodać łyżeczkę octu winnego, pokrojone jabłka, goździki, trochę tłuszczu z kaczki i sól. Dusić do miękkości. Kaczkę podać z czerwoną kapustą i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat