Kaczka w sosie własnym

Kaczka w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • tłuszcz do smażenia

  • woda

    1 szkl
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę pokroić na kawałki i dać do rondla, oprószyć troszeczkę solą i pieprzem , dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek, marchew i pietruszkę, dać tłuszcz do smażenia i podlać odrobiną wody, żeby kaczka się nie przypaliła. Jak kaczka będzie już podsmażona, rozrobić 2 łyżki mąki z odrobiną wody i zagęścić sos.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

19.06.2013 11:14
Kaczuszka palce lizać. Pycha :)

Aannkaa82

22.02.2013 20:56
Muszę wypróbować - koniecznie.

alaaa

16.02.2013 18:46
pyszne mięsko

Henryka2

16.10.2012 21:59
Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam!

bietka

16.10.2012 00:10
Pani Henryko ma pani oczywiście rację, powinno być jak juz będzie prawie usmażona to zagęścić sos mąką i wtedy się jeszcze dosmaży, ja z tą mąką smażę jeszcze ponad pół godziny:)

Mariposas

13.10.2012 18:59
Super

Henryka2

13.10.2012 18:19
Bardzo dobry przepis. Mam tylko pytanie czy w ostatnim zdaniu nie wkradł się błąd? Jest napisane "jak się podsmaży" a chyba ma być "usmaży"?

Anna152

13.10.2012 15:32
na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat