KACZKA W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kaczki

    4 sztuki
  • miód płynny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • miód

    4 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    4 łyżki
  • ryż jaśminowy

    dodatek
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Imbir mielony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę myjemy. Robimy marynatę z miodu,sosu sojowego,imbiru,czosnku,soli,pieprzu.
Piersi z kaczki wkładamy do marynaty i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc.
Odsączamy filety z marynaty ,skórkę nacinamy w romby i smażymy na bardzo rozgrzanej patelni skórką do dołu przez 12-15 minut,później przewracamy smażymy z drugiej strony przez 8 minut.
Zdejmujemy z ognia,zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do piekarnika na około 8 minut.
W między czasie robimy sosik.
Na patelnię na której smażyliśmy kaczkę dodajemy miód i musztardę,intensywnie mieszamy,można podlać sos odrobiną piwa albo soku z pomarańczy.
Podajemy z delikatnym ryżem jaśminowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 10.06.2013 20:35
wykwintne danie
jozefinach 07.03.2013 09:58
Bardzo smakowicie wygląda Twoja kaczka.
Goya 11.02.2013 14:20
MNIAM
andrzejek malutki 07.02.2013 16:16
kaczka pycha po pekinsku tez
Alex_M 07.02.2013 13:20
musialo byc pyszne!
Dorian 04.02.2013 08:11
pycha
Granita 03.02.2013 16:55
ciekawa kombinacja przypraw
Pyszota 03.02.2013 13:22
uwielbiam ten sos
Ewelina47 03.02.2013 12:56
smakowite mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat