Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka w czosnkowej marynacie

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Niezwykle aromatyczne mięso w chrupiącej skórce.

Składniki:

Składniki:

udka z kaczki 4 sztuki
ząbki czosnku 6 sztuk
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18% 150 mililitr

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka w czosnkowej marynacie

Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do miski.

Przygotowujemy marynatę.

Czosnek siekamy, mieszamy ze śmietaną, majonezem, paprykami, solą i pieprzem do smaku.

Mięso obtaczamy w marynacie, pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu.

Przekładamy do naczynia żaroodporngo (skórą do góry), pieczemy 45 min w 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak