Kaczka w czosnkowej marynacie

Kaczka w czosnkowej marynacie

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Niezwykle aromatyczne mięso w chrupiącej skórce.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka z kaczki

    4 sztuki
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • Papryka słodka mielona XXL

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana 18%

    150 mililitr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do miski.

Przygotowujemy marynatę.

Czosnek siekamy, mieszamy ze śmietaną, majonezem, paprykami, solą i pieprzem do smaku.

Mięso obtaczamy w marynacie, pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu.

Przekładamy do naczynia żaroodporngo (skórą do góry), pieczemy 45 min w 200°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat