Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona-nadziewana

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 4 kg
mięso mielone 1 kg
natka pietruszki do smaku
pieprz do smaku
jajko 1 sztuka
bułka czerstwa 1,5 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona-nadziewana

Do mięsa mieonego dodajemy jajko surowe,przyprawy,namoczoną i wyciśniętą bułke i pokrojoną natkę pietruszki,wszystko ze sobą mieszamy.Kaczkę oczyszczamy płuczemy i nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem,na koniec zszywamy od strony kupra i przy szyjce gdzie też wkładamy farsz.Kaczkę nacieram solą morską,pieczemy temperaturze 200 stopni przez 2,5 godziny.Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.08.2014 08:42
Bardzo lubię kaczkę
hahanka 25.10.2013 10:12
może w końcu się skuszę na zrobienie kaczki
Bernadeta1 30.06.2013 12:43
dawno nie robiłam a smaczna taka kaczka
ZEWA 10.05.2013 12:10
robię podobnie, kaczuch jest pyszna.
Wacław 12.01.2013 20:13
pyszne danie
magdziorka6 06.01.2013 15:32
wszystkiego trzeba spróbować nawet kaczki z mięsnym nadzieniem :-)
Joanna46 06.01.2013 09:28
Nie jadłam kaczki z mięsnym nadzieniem.
monisia1977 06.01.2013 09:05
dobre
adelajda 06.01.2013 08:24
nigdy nie jadłam ale teraz myślę że spróbuję
gusia1000 05.01.2013 22:55
Zawsze dobra.
Magda24 05.01.2013 22:52
pyszna i pracochłonna zapewne - smaczne :))
babajaga1969 05.01.2013 22:21
mniam- rarytasek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak