Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona z tymiankiem,rozmarynem i szałwią.

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1 szt
olej czosnkowy 1/3 szklanki
tymianek 1 łyżka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
szałwia 1 łyżka
sól do smaku 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
jabłko 1 szt

Porada

Kaczkę najlepiej natrzeć przyprawami 10-12 godzin wcześniej :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona z tymiankiem,rozmarynem i szałwią.

Kaczkę dokładnie umyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać z olejem czosnkowym.
Natrzeć kaczkę.
Piec dwie godziny w 180 stopniach najlepiej w zamkniętym żaroodpornym naczyniu.
Pół godziny przed końcem pieczenia włożyć cząstki jabłka ze skórką.
Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.04.2014 19:31
bardzo smaczna taka kaczka
IwonaDD 14.04.2014 19:23
wspaniała!!!
mysza75 14.04.2014 17:47
pyszna taka kaczusia
ben-ka 14.04.2014 16:52
Kaczka,to mój najulubieńszy drób.
Grazyna0211 14.04.2014 14:37
pyszna kaczuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak