Kaczka pieczona z tymiankiem,rozmarynem i szałwią.

Kaczka pieczona z tymiankiem,rozmarynem i szałwią.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • olej czosnkowy

    1/3 szklanki
  • tymianek

    1 łyżka
  • rozmaryn Prymat

    1 łyżka
  • szałwia

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
  • jabłko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę dokładnie umyć.
Wszystkie przyprawy wymieszać z olejem czosnkowym.
Natrzeć kaczkę.
Piec dwie godziny w 180 stopniach najlepiej w zamkniętym żaroodpornym naczyniu.
Pół godziny przed końcem pieczenia włożyć cząstki jabłka ze skórką.
Smacznego :-)
Kejti
Kaczkę najlepiej natrzeć przyprawami 10-12 godzin wcześniej :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

25.04.2014 19:31
bardzo smaczna taka kaczka

IwonaDD

14.04.2014 19:23
wspaniała!!!

mysza75

14.04.2014 17:47
pyszna taka kaczusia

ben-ka

14.04.2014 16:52
Kaczka,to mój najulubieńszy drób.

Grazyna0211

14.04.2014 14:37
pyszna kaczuszka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat