Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 2 kg
jabłka 1,5 kg
olej 2 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy kaczkę o wadzę około 2 kg, bez wnętrznośći
Krok 1 - Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem foto
2
Jabłka obieramy ze skórki kroimy w ćwiartki i nadziewamy nimi kaczkę. Kaczkę posypujemy solą, pieprzem i majerankiem. Polewamy całość olejem.
Krok 2 - Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem foto
3
Kaczkę pieczemy w temperaturze 200' 2 godziny i następnie około 1,5 godziny w temperaturze 180' ciągle polewając sokiem i tłuszczym wydobytym z kaczki.
Krok 3 - Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.04.2014 16:19
super, lubię taką
SmacznaPyza 12.12.2013 15:32
ja mam tok myślenie w całkowitym porządku i wiem co się robi z kaczką, ale zagląda tu dużo osób, które nie mają doświadczenia i należy im się dokładny opis co i jak zrobić
Bernadeta1 02.12.2013 00:30
na pewno pyszna kaczka
Grazyna0211 05.11.2013 13:42
lubię taką przyrumienioną
Barbara777 03.11.2013 10:52
ciekawy przepis na kaczkę takiej jeszcze nie jadłam
Ela_K 31.10.2013 17:41
mmm pychotka aż ślinka leci
Dorota59 31.10.2013 08:09
pyszna, taka chrupiąca
Megg 30.10.2013 16:53
wspaniałe mięsko na obiadek
Michał2 30.10.2013 16:43
Czasami ktoś ma zamrożoną albo w całości. Masz chyba za mało rozwinięty tok myślenia. Mam napisać, że trzeba ją z piórek oskubać? to chyba każdy wie??
SmacznaPyza 30.10.2013 16:13
wytłumacz co to znaczy "przygotowujemy kaczkę" - co trzeba dokładnie zrobić ?
Adamorek 30.10.2013 15:42
doskonałe staropolskie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak