Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona z czerwoną kapustą
Kroki postępowania
Majeranek i sól przełożyć na suchą patelnię. Prażyć, aż będzie wyczuwalna woń majeranku. Dodać roztarty czosnek, olej i wszystko połączyć.
kaczka | 1 szt (niecałe 2 kg) |
jabłko kwaśne | 1 duże szt |
sól | 1 łyżka |
kapusta czerwona | 1 mała szt |
wino czerwone wytrawne | 1 szkl |
masło | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1/2 szt |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: