Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka Nadziewana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1 sztuka
mięso mielone 0,5 kg
wątróbka drobiowa 4 sztuki
cebula biała 1 mała sztuka
bułka czerstwa 1 mała
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka Nadziewana

Kroki postępowania

1
Kaczkę umyć i wyfiletować, posypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Kaczka Nadziewana  foto
2
Czerstwą bułkę namoczyć.
Wątróbkę pokroić w kostkę i dodać do mięsa mielonego.
Bułkę odsączyć i dodać do naczynia z mięsem. Wyrobić na jednolita masę razem z natką pietruszki, jajkiem i cebulą posiekaną w drobną kostkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Kaczka Nadziewana  foto
3
Tak przygotowanym farszem z mięsa mielonego i wątróbki nadziać kaczkę.
Krok 3 - Kaczka Nadziewana  foto
4
Następnie kaczkę zeszyć i włożyć do siatki.
Krok 4 - Kaczka Nadziewana  foto
5
W brytfannie rozgrzać olej. Zeszytą kaczkę oprószyć słodką papryką i dusić przez około dwie godziny.
Krok 5 - Kaczka Nadziewana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 19.08.2015 10:26
super inspirujące..
Wacław 07.06.2015 10:22
pyszny obiad !!!
w mojej kuchni 07.06.2015 09:21
pyszne danie obiadowe..
Anna169Hosz 06.06.2015 23:08
Wygląda pysznie!
fotoviderek 06.06.2015 18:40
Kaczuszka pierwsza klasa :)
Renata9 06.06.2015 15:09
Uwielbiam taką kaczkę, jest bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak