Kaczka na maśle

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    70 dag
  • masło 250 g

    0,5 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę należy pokroić na porcje, posolić, popieprzyć. Włożyć do brytfanki, dodać masło i smażyć ok. 2 godz. aż mięso będzie miękkie. Aby mięso się nie przypalało od czsu do czasu podlewamy je wodą, lecz delikatnie żeby nie gotować tylko smażyć. Pod koniec smażenia dodajemy cebulkę i jeszcze chwilę smażymy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 22.11.2012 22:26
wygląda smakowicie :)
artur7 07.06.2012 16:13
extra
ewaa 03.03.2012 22:18
super kaczuszka
artur7 19.02.2012 17:20
mniam
Beatris 26.01.2012 13:18
Zapowiada si? bardzo smakowicie.
Smakosz6 02.01.2012 12:06
uwielbiam
ilka_86 16.11.2011 15:34
super
smakoszek 01.08.2011 00:10
bardzo lubię kaczkę
Grazyna0211 15.07.2011 15:16
na masełku napewno jest pyszna
Krystyna32 11.06.2011 09:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat