Kaczka marchewkowo pomarańczowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

  • marchewka

    2
  • pomarańcza

    2
  • kostka rosołowa

    1
  • woda

    2 szkl
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Od kaczki odkrawamy nogi, piersi ,które dzielimy ba 3 części i skrzydełka.
Nacieramy je przyprawa do drobiu i odstawiamy na 10 minut.
Między czasie obieramy marchewkę i pomarańcze. Marchewkę kroimy w plasterki a pomarańcze dzielimy na cząstki.
W wysokim rondelku roztapiamy z 3 łyżki margaryny i obsmażamy kaczkę.
Przekładamy następnie do naczynia żaroodpornego ,obkładamy plastrami marchwi i cząstkami pomarańczy .
Zalewamy rozpuszczoną kostką rosołową i posypujemy wiórkami margaryny. Przykrywamy i wstawiamy na 80 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 13.07.2013 21:34
ja kaczki nie lubię, ale mąż zjadłby z wielkim apetytem:)
romanrafal 02.05.2013 15:51
wykonałaś to danie po mistrzowsku
Bernadeta1 10.02.2013 12:45
Bardzo rzadko robię a uwielbiam.Teraz zrobię w Twoim wydaniu
Kate131 05.11.2012 08:53
apetyczna
Anna169Hosz 30.06.2012 20:43
Zapowiada się bardzo smacznie.
bercik1 15.01.2012 23:44
Extra połączenie
IlonaAlbertos 14.01.2012 02:21
Na pewno bardzo aromatyczna.
zuzanna_z 02.01.2012 11:44
jakie proste
PaniMISIOWA 01.01.2012 09:15
bardzo ciekawy przepis na kaczkę
anemon 28.12.2011 09:50
Bardzo apetycznie wygląda Twoja kaczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat