kaczka faszerowana jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • jabłka

    6-8 szt
  • rozmaryn

  • majeranek

  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir starty

    4 cm
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę (bez wnętrzności) umyłam, pozbawiłam resztek piór itp.
Jabłka obrałam ze skórek, pozbawiłam pestek, pokroiłam na mniejsze części i posypałam solą i majerankiem. Nadziałam kaczkę.
Mięso ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Natarłam potarkowanym imbirem, posypałam solą, pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Obłożyłam obraną i pokrojoną w krążki cebulą i resztkami jabłek.
Piekłam przez ponad 1,5 godziny w 190 stopniach. Do zrumienienia. Co jakiś czas polewając wytopionym tłuszczem.

Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 03.01.2015 11:31
Bardzo fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 02.01.2015 19:39
mniam mniam
Anna169Hosz 02.01.2015 19:17
Kaczuszka palce lizać!
malaczarna23 02.01.2015 18:52
ale bym zjadła taką kaczuszkę :)
aginaa 02.01.2015 18:37
pyszna kaczucha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat