Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka faszerowana jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 1
jabłka 4
wino białe 2 szklanki
cynamon
sól
pieprz
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka faszerowana jabłkami

Kaczkę oczyszczamy, a później dokładnie smarujemy z każdej strony pieprzem i solą. Kaczkę odkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia jabłka obieramy i kroimy w nieduże części. Pokrojone jabłka posypujemy cynamonem oraz pokroić po całej powierzchni białym winem, . Środek kaczki faszerujemy jabłkami posypanymi cynamonem. Kaczkę smarujemy od zewnętrznej strony masłem, oblewamy resztą białego wina , a później wkładamy na formę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 26.12.2011 17:37
super
pioge7 17.12.2011 09:43
palce lizać :D
gosia47-47 01.12.2011 18:10
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak