Kaczka faszerowana jabłkami

Kaczka faszerowana jabłkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1
  • jabłka

    4
  • wino białe

    2 szklanki
  • cynamon

  • sól

  • pieprz

  • masło

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaczkę oczyszczamy, a później dokładnie smarujemy z każdej strony pieprzem i solą. Kaczkę odkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia jabłka obieramy i kroimy w nieduże części. Pokrojone jabłka posypujemy cynamonem oraz pokroić po całej powierzchni białym winem, . Środek kaczki faszerujemy jabłkami posypanymi cynamonem. Kaczkę smarujemy od zewnętrznej strony masłem, oblewamy resztą białego wina , a później wkładamy na formę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około półtorej godziny w temperaturze 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 26.12.2011 17:37
super
pioge7 17.12.2011 09:43
palce lizać :D
gosia47-47 01.12.2011 18:10
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat