Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z grzybami i żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kaczki 2 szt
masło 2 łyżki
cebula 1/2 szt
woda 2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
grzyby suszone 50 g
żurawina 50 g
musztarda 1,5 łyżki
mąka 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z grzybami i żurawiną

1. Udka z kaczki oprósz solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na maśle podsmaż mięso razem z cebulą. Do mięsa wlej wodę, dodaj suszone grzyby oraz paprykę mieloną. Mięso duś na małym ogniu około godziny.

2. Następnie do mięsa dodaj suszoną żurawinę. Musztardę wymieszaj z mąką i odrobiną wywaru spod mięsa. Masę dodaj do mięsa. Wymieszaj i duś jeszcze przez 10 minut. Sos dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.03.2016 19:30
chętnie bym spóbowała
gosia56 01.03.2016 09:45
pyszne mięsko
sliwka 29.02.2016 21:52
Pyszne danie;))
Damiano
Damiano 29.02.2016 21:23
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak