kacze udka z owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kacze udko

    5 szt
  • gruszka

    szt
  • olej

    3 łyżki
  • morele z puszki

    1/2 puszki
  • białe wino

    100 ml
  • wywar drobiowy

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jabłko

    szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

udka umyj. natrzyj pieprzem i solą, odłóż do lodówki na 2 godziny. następnie na oliwie usmaż udka na złocisty kolor. gruszkę i jabłko obierz ze skórki i pokrój w cząstki przełóż mięso do rondla a następnie dodaj do niego pokrojone owoce. zalej wszystko syropem z moreli oraz winem i rosołem. duś mięso około godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat