Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny - -
Majeranek suszony Prymat - -
ząbki czosnku 2
sól do smaku
pieprz do smkau
kacze udka 4
masła 4 łyżki
jabłka 4
cukier - -
bulion 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka w ziołach

Sok z cytryny wymieszaj z 1 łyżką majeranku, roztartym czosnkiem oraz sporą szczyptą soli, tymianku oraz pieprzu. Natrzyj mięso. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Usmaż na nim udka. Jabłka oczyść i pokrój na cząstki. Posyp cukrem, tymiankiem oraz majerankiem. Żaroodporną formę wysmaruj łyżką masła. Włóż do niej udka i jabłka. Podlej bulionem. Posyp wiórkami pozostałego masła. Formę przykryj folią aluminiową. Udka piecz 50 min w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 17.05.2011 13:13
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
MAR3STA 21.03.2011 21:05
wprost przepadam za kaczuszką, a w takim wykonaniu na pewno będzie mi smakować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak