Kacze udka w majeranku.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    2 szt
  • majeranek

    2 łyzki
  • sól

    1 łyżeczka
  • czosnek

    3 ząbki
  • jabłka

    2 szt
  • gruszki

    2 szt
  • cukier

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone kacze udka natrzeć solą wymieszaną w czosnkiem a następnie posypać majerankiem - wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia włozyc je do naczynia żaroodpornego,przykryć i piec 40 minut w tem.190 stopni.Jabłka i gruszki obrac i podzielic na mniejsze kawałki mozna posypać odrobiną majeranku,szczyptą soli i cukrem.Następnie ułożyc owoce na udkach i zapiekać nastepne 30 minut,
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.09.2013 07:25
bardzo smaczna propozycja
Motorek 27.02.2013 10:39
Muszą być pyszne
Wafelek2601 13.01.2013 19:46
aż ślinka cieknie
caralajna 02.12.2012 10:20
pyszności
IZABELA29 27.08.2012 10:23
pysznie jak zawsze
Rybciia 19.06.2012 12:33
super!!!
caroline1983 13.06.2012 22:46
bardzo lubie kaczke tylko szkoda że nie sa tansze
misia53 12.02.2012 10:07
szkoda ,ze kaczucha ma tylko 2 nózki....
Olaa 07.02.2012 21:52
super przepis
IZABELA29 07.02.2012 10:24
skąd ta kaczuche dorwałaś ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat