Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka duszone w maladze

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kaczki 2 szt
wino czerwone 0,5 szklanki - Malaga
Goździki całe Prymat 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
skórka pomarańczowa starta
sól
pieprz
jabłko 1 szt
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka duszone w maladze

Kroki postępowania

1
Z połowy pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok Przyprawy zmiażdżyć i natrzeć nimi udka, posypać solą i pieprzem, dodać skórkę pomarańczy .Sokiem skropić mięso. Odstawić na 1h.
Krok 1 - Kacze udka duszone w maladze foto
2
Udka ułożyć w garnku, podlać łyżką wody i opiec z obu stron pod przykryciem. Polewać wytopionym tłuszczem, dodać cząstki jabłka..Po 30 minutach nadmiar tłuszczu zlać i wlać malagę .Dusić ,aż mięso będzie miękkie, pod koniec odkryć i mięso zrumienić.
Krok 2 - Kacze udka duszone w maladze foto
3
Podawać z plastrami pomarańczy.
Krok 3 - Kacze udka duszone w maladze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 10.12.2014 13:19
bardzo fajny przepis:)
RenataZ-et 10.12.2014 11:50
rewelacyjne danie
jasiek 10.12.2014 11:42
kaczuszka idealna na święta
Młody 10.12.2014 10:57
Wygląda bardzo apetycznie, świetna propozycja podania.
bhb8 10.12.2014 10:46
pyszne danie :)
Malinka 10.12.2014 10:38
To propozycja idealna dla mnie :)
olkaaa 10.12.2014 10:13
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak