Kacze piersi.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    2 szt
  • Musztarda francuska Prymat

  • sól

  • pieprz

  • miód płynny

  • cynamon

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Piersi oczyścić ,osuszyć. Z podanych składników zrobić marynatę. Włożyć piersi do marynaty na 1 - 1,5 godziny.Po tym czasie piersi włożyć na rozgrzaną patelnie skrą do dołu i piec na wolnym ogniu około 15 minut ,następnie obróć i piec jeszcze z 10 min. Piersi wyjmij i pokrój w grubsze plastry włóż do brytfanki i piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia..

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 26.01.2017 00:21
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 25.01.2017 12:11
Miło mi dziekuje Wszystkim;)
KORAL 23.01.2017 19:15
Wyglądają zachęcająco :)
Ola1young 23.01.2017 18:56
smaczne mięsko :)
berys18 23.01.2017 18:54
smaczny pomysł na kaczusię
katarzynka455 23.01.2017 14:47
Przepyszne mięsko:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat