Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kacze piersi w winogronach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety piersi kaczych 2 szt
masło 2 łyżki
cukier 1/2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
winogrona 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: kacze piersi w winogronach

Kroki postępowania

1
Winogrona myjemy,osuszamy ,obrywamy z gałązek i oczyszczamy z pestek.Na patelni roztapiamy masło i rozpuszczamy cukier .dodajemy winogrona i rumienimy
Krok 1 - kacze piersi w winogronach foto
2
Piersi kacze (najlepiej ze skórą) oczyszczamy , a skórę nacinamy w kratkę . Smażymy (zaczynając skórą do dołu) na dobrze rozgrzanej patelni minutę z każdej strony (żeby były rumiane) . potem smażymy około 10 minut, w tym czasie raz obracając . doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - kacze piersi w winogronach foto
3
Filet ukośnie kroimy na grube plastry, przekładamy na talerz. Układamy na nich winogrona i polewamy powstałym sosikiem ze smażonych winogron.
Krok 3 - kacze piersi w winogronach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 12.09.2012 15:37
musi być pyszne!
Beatris 12.09.2012 14:53
Bardzo apetycznie wygląda ta potrawa.
Sroczka 12.09.2012 14:19
Wykwintne danie. Z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak