kacze piersi w winogronach

kacze piersi w winogronach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety piersi kaczych

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    1/2 łyzki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • winogrona

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kacze piersi w winogronach foto
Winogrona myjemy,osuszamy ,obrywamy z gałązek i oczyszczamy z pestek.Na patelni roztapiamy masło i rozpuszczamy cukier .dodajemy winogrona i rumienimy
Krok 2 - kacze piersi w winogronach foto
Piersi kacze (najlepiej ze skórą) oczyszczamy , a skórę nacinamy w kratkę . Smażymy (zaczynając skórą do dołu) na dobrze rozgrzanej patelni minutę z każdej strony (żeby były rumiane) . potem smażymy około 10 minut, w tym czasie raz obracając . doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - kacze piersi w winogronach foto
Filet ukośnie kroimy na grube plastry, przekładamy na talerz. Układamy na nich winogrona i polewamy powstałym sosikiem ze smażonych winogron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malinka18 12.09.2012 15:37
musi być pyszne!
Beatris 12.09.2012 14:53
Bardzo apetycznie wygląda ta potrawa.
Sroczka 12.09.2012 14:19
Wykwintne danie. Z chęcią bym zjadła.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat