Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kacze piersi w imbirowej glazurze

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi kacze 500 g
czosnek 2 zabki
imbir 60 g
sos sojowy 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sok pomarańczowy 1/4 szklanki
miód płynny 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kacze piersi w imbirowej glazurze

Przygotować marynatę: zmieszać sos sojowy, ocet, miód i sok pomarańczowy, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę korzenną oraz mąkę ziemniaczaną rozprowadzona wcześniej 1 łyżką zimnej wody.
Umyte kacze piersi naciąć w kratkę od strony tłuszczu,umieścić w naczyniu z marynatą, obłożyć plastrami imbiru, zostawić tak piersi najlepiej na całą noc.
Mięso wyjąc z marynaty, smażyć na patelni (nie dodawałam tłuszczu, wytopił się z piersi), od czasu do czasu podlewając woda i pozostałą marynatą. Dusić do miękkości, moje mięsko było gotowe po 1 godzinie duszenia.Na sam koniec dodałam kilka kropel kremu balsamicznego. Podawać z ryżem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 03.01.2013 20:04
wyglądają smakowicie
Joanna46 03.01.2013 08:31
Mmmm pycha.
miroslawa 03.01.2013 04:56
pyszne
InDaMiętekKitchen 02.01.2013 23:09
wow, podoba mi się, zdecydowanie mój typ :)
kamyk 02.01.2013 22:01
apetycznie sięprezentuje
Silver Teaspoon 02.01.2013 21:53
apetycznie wygląda
Iwka 02.01.2013 21:40
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak