Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki w panierce

Kroki postępowania

1
Kabaczka kroimy w plastry o grubości około 5 mm, posypujemy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi z obu stron. Odstawiamy kabaczki na 10 minut i odlewamy wodę którą puściły.
Krok 1 - Kabaczki w panierce foto
2
W głębokim talerzu lub półmisku rozbełtać jajko.
Krok 2 - Kabaczki w panierce foto
3
Kabaczka obtoczyć w jajku z obu stron.
Krok 3 - Kabaczki w panierce foto
4
A następnie z obu stron obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Kabaczki w panierce foto
5
Obtoczone w panierce kabaczki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż panierka się zarumieni, a kabaczek będzie miękki.
Krok 5 - Kabaczki w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.10.2012 11:43
kabaczki są super;]
ElizaT 03.10.2012 08:37
uwielbiam kabaczki
sylwia / sytofala 21.09.2012 23:16
smak dzieciństwa
zdeba 21.09.2012 22:58
pyszne są!
Ewa6274879 21.09.2012 22:30
na pewno są smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak