Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek z mięsem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
jajko 3 sztuki
cebula 1/2 sztuki
przyprawa w płynie 3 łyżki
pieprz do smaku
kabaczek młody 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek z mięsem

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jedno jajko, przyprawę w płynie i trochę pieprzu.
Krok 1 - Kabaczek z mięsem foto
2
Dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Kabaczek z mięsem foto
3
Kabaczka umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości ok. pół cm.
Krok 3 - Kabaczek z mięsem foto
4
Na połowie plasterków kabaczka rozłożyć mięso (brzegi zostawić bez mięsa). Przykryć pozostałymi plasterkami kabaczka, mocno docisnąć.
Krok 4 - Kabaczek z mięsem foto
5
Pozostałe jajka wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 5 - Kabaczek z mięsem foto
6
Plastry kabaczka z mięsem maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Panierkę mocno docisnąć.
Krok 6 - Kabaczek z mięsem foto
7
Nadzianego kabaczka kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 7 - Kabaczek z mięsem foto
8
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 8 - Kabaczek z mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 17.10.2014 19:02
apetycznie wygląda
Christopher 17.10.2014 13:45
Lubię i robię tak nadzianego kabaczka.Pyszny.
Aleksandra/Olcia 17.10.2014 13:05
Ale apetyczne
Alex_M 17.10.2014 11:36
fajny pomysł :) podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak