Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek w panierce zbożowej

5.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
otręby pszenne 2 łyżki
sezam 1 łyżka
płatki owsiane 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek w panierce zbożowej

Kroki postępowania

1

Kabaczek umyć i osuszyć. Pokroić w plastry grubości ok 1-1.5 cm. Oprószyć solą i pieprzem.

Krok 1 - Kabaczek w panierce zbożowej foto
2

W misce wymieszać ze sobą sezam, otręby i płatki oraz bułkę tarta. Do drugiej miski wbić jajka i dokładnie rozkłócić.

Krok 2 - Kabaczek w panierce zbożowej foto
3
Plastry kabaczka obtaczać w jajku a następnie w panierce. Można obtoczyć podwójnie, panierka będzie grubsza.
Krok 3 - Kabaczek w panierce zbożowej foto
4
W głębszej patelni rozgrzać olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Można jeść na ciepło jak i na zimno. Smacznego:)
Krok 4 - Kabaczek w panierce zbożowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 22.03.2013 10:40
co za pyszny widok :)
owca441 21.03.2013 20:30
świetna panierka
teresa18 21.03.2013 20:05
pięknie wykonany
Dorota76 21.03.2013 20:04
prezentuje się ciekawie
dodi 21.03.2013 18:04
na pewno przepyszne
Luki 21.03.2013 18:02
pyszne super
kriko 21.03.2013 17:41
super lubie takie
Krzysztof15 21.03.2013 17:38
super panierka
Anna133 21.03.2013 17:33
ale to musi byc smaczne
Monika58 21.03.2013 17:27
apetyczny kabaczek
Magda24 21.03.2013 17:20
uwielbaim kabaczki :) a ten wyglada smacznie
miki47 21.03.2013 17:12
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak