kabaczek w białym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    60 dag
  • śmietana

    1\\3 szkl
  • sól,pieprz,koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię lub kabaczek umyć, pokrajać w kostkę, podlać szklanką wrzącej wody, ugotować, dodając sól i pieprz po 5 minutach gotowania. Śmietankę rozprowadzić gorącym wywarem, dodać do potrawy. Podawać posypaną koperkiem lub natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat