Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek nadziewany mięsem mielonym i ryżem

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
mięso mielone 500 g
ryż 100 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1
czosnek 2 ząbki
ser mozarella
papryka zielona
papryka żółta
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek nadziewany mięsem mielonym i ryżem

Mięso przysmazyc z cebulą i czosnkiem, dodać kolorowe pspryki pokrojone w kostkę. doprawić do smaku sól pieprz pspryka oregano. Na koniec wlac pomidory z puszki bez skórek oraz wcześniej ugotowany ryż. Kabaczka wydrażyć i wypelnic farszem. Na wierzch posypac serem- mozzarella. Piec ok godziny w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 24.10.2015 14:36
kabaczek smakowicie wygląda
Wiesława1 06.08.2013 21:05
super danie
Mniam 06.08.2013 07:39
Coś pysznego na obiad.
kriko 06.08.2013 06:41
super danie z kabaczka
Luki 05.08.2013 20:46
super danie
Monika10 05.08.2013 20:46
super danie
paulina2157 05.08.2013 20:37
świetny kabaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak