Kabaczek na kolorowo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 duży
  • pomidorów

    4 sztuki
  • papryki

    4 sztuki
  • cebuli

    2 sztuki
  • natki pietruszki

    trochę
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • woda

  • oliwy

    trochę
  • parówki

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczka obrać i pokroić w grubą kostkę.
Pomidory spażyć, obrać ze skórki i pokroić w grubą kostkę razem z papryką.
Cebulę pokroić.
Wszystko razem wrzucić do dużego garnka, wlać wodę i wstawić na mały ogień.
Podsmażyć na patelni kiełbasę lub parówkę, wrzucić do garnka, przyprawić wegetą, wrzucić pokrojoną natkę pietruszki.
Razem jeszcze gotować na małym ogniu.
Można spożywać samo, z chlebem, z ryżem, ziemniakami bądź makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat