Kabaczek na gorąco z warzywami i mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    3 sztuki
  • cebula biała

    2-3 sztuki
  • mięso mielone

    30 dkg
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • ketchup

    4 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    do smaku
  • oliwa

    5 łyżek
  • marchewka

    1-2 sztuki
  • kabaczek

    2 (średnie) sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczek (cukinię) pokroić w kostkę, przełożyć do miski doprawić solą, pieprzem, przyprawą kebab-gyros, roztartymi ząbkami czosnku, polać odrobiną oliwy z oliwek. Odstawić do lodówki na ok 30 minut.
Pokroić cebulę, zeszklić ją na oliwie, dodać kabaczek, startą na tarce marchewkę i dusić wszystko ok 10-15 minut. Dodać podduszone wcześniej i doprawione solą i pieprzem mięso mielone, oraz obrane ze skóry i pokrojone w kostkę pomidory. Dusić kolejne 15 minut. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą maggi, na koniec wrzucić pokrojone drobno ogórki kiszone. Gotować jeszcze ok 15 minut. Podawać z ziemniakami i ogórkami kiszonymi domowej roboty

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anja3107 11.02.2011 10:52
świetne danie
bogumiła3 15.09.2010 19:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat