Kabaczek faszerowany mielonym mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 sztuka
  • mięso mielone

    500 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • żółty ser

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczek przekroić i wyjąć nasiona. Mięso mielone wymieszać z solą pieprzem i surowym jajkiem. Nafaszerować kabaczka, a wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 45-60min w 190 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 03.09.2012 16:32
dobre, ale jeszcze nie spróbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat