Kabaczek faszerowany mielonym mięsem

Kabaczek faszerowany mielonym mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 sztuka
  • mięso mielone

    500 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • żółty ser

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kabaczek faszerowany mielonym mięsem

Kabaczek przekroić i wyjąć nasiona. Mięso mielone wymieszać z solą pieprzem i surowym jajkiem. Nafaszerować kabaczka, a wierzch posypać startym żółtym serem. Piec 45-60min w 190 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

caffee_tea 03.09.2012 16:32
dobre, ale jeszcze nie spróbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat