Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek faszerowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczki 3 szt
cebula 2 szt
seler naciowy 3 gałązki
szynka 300 g
pietruszka zielona 4 gałązki
sól do smaku
keczup pikantny do smaku
olej do smażenia
ser żółty 300 (tarty)
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek faszerowany

Kroki postępowania

1
Umyć, przekroić i łyżeczką wydrążyć kabaczki.
Krok 1 - Kabaczek faszerowany foto
2
Posiekać drobno cebulę i selera.
Krok 2 - Kabaczek faszerowany foto
3
Podsmażyć cebulę z szynką i selerem. Kiedy się zeszkli dodać ugotowany ryż i wymieszać.
Krok 3 - Kabaczek faszerowany foto
4
Dodać do farszu starty żółty ser. posiekana natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, Dobrze wymieszać składniki i nafaszerować kabaczki. Dusić w rondlu pod przykryciem około 30 minut lub piec w piekarniku około godziny.
Krok 4 - Kabaczek faszerowany foto
5
Podawać np. z keczupem.
Ja wolę duszone kabaczki ale rodzina preferuje pieczone- żeby były miękkie trzeba podlać kabaczki wodą i na początku piec przykryte folią aluminiową, potem folię zdjąć.
Smacznego.
Krok 5 - Kabaczek faszerowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 01.02.2014 18:22
smak mojego dzieciństwa :)
Ewa6274879 07.09.2012 09:12
ch?tnie zjad?abym taki obiad :)
elficzna 31.08.2012 16:24
mi również się bardzo podoba, mmm pyszka
Rafał10 31.08.2012 15:06
Świetne, aż ślinka cieknie :)
irenka 31.08.2012 13:00
podoba mi się przepis,muszę spróbować
gosia47-47 31.08.2012 06:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak