Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

K IEŁBASA SWOJSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina gulaszowa 3-4 kg
wiepszowina 3-5 kg
pieprz 3 paczki
Gorczyca biała cała Prymat 1
majeranek 1
czosnek 2
sól
saletra
boczek

Przepis i sposób przygotowania na: K IEŁBASA SWOJSKA

3-4 kg wołowiny gulaszowej,3-5 kg wieprzowiny podgardle,biodrówka, podbrzusze ,boczek.Zemleć na maszynce na dużych oczkach,pokroić czosnek drobno, dodać garść gorczycy posolić i wsypać saletry trochę według uznania,majranek,dokładnie wymieszać i doprawić według uznania dolać 1 szklankę tłuszczu lub nie.Wszystko przyprawić i wymieszać odstawić na 24 godz.Po 24 godz, na jelito cienkie przez ręczną maszynkę do mielenia mięsa napełniamy farszem.Krążki kiełbasy układamy na kijkach i zanosimy do wędzenia ,wędzimy około 3-4 dni na drzewie z wiśni lub olchy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.02.2011 18:51
uwielbiam!!!
ben-ka 10.02.2011 15:20
Swojską kiełbaskę jadam bardzo często ale sama nie robię.
Grażyna13 16.01.2011 11:02
To dopiero pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak