Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowy eton mess z malinami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bezy 14 sztuka
maliny świeże 250 gram
jogurt gęsty 250 mililitr
cukier puder 2 łyżeczka

Porada

Sklepowe bezy z reguły są mniejsze, dlatego do deseru trzeba zużyć ich więcej. Deser można udekorować świeżymi listkami mięty lub melisy, świetnie komponuje się tu także świeża bazylia.

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowy eton mess z malinami

Maliny lekko rozgnieść widelcem i wymieszać z cukrem. Odstawić na chwilę by puściły sok. Część ugniecionych malin niedbale wymieszać z jogurtem. W pucharkach, szklankach lub kieliszkach układać naprzemiennie: pokruszone bezy, porcje malin, jogurt z malinami. Warstwy układać, aż do wyczerpania składników. Wierzch udekorować bezą i malinami. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 20.07.2017 12:53
Dziękuję i polecam spróbować ;)
Ola1984 20.07.2017 12:53
:) Kolory lata to to co uwielbiam, w deserach i na talerzu :)
Ola1984 20.07.2017 12:52
Dziękuję :)
SzczyptaChili 19.07.2017 21:16
Przepięknie podany deser :)
cukiereczek 19.07.2017 21:04
jakie piękne kolory
Ania321 19.07.2017 14:37
bardzo apetyczny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak