Jogurtowo - galaretkowy deser

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Bardzo prosty, łatwy, szybki i mało kaloryczny w wykonaniu deser z galaretek z jogurtem jest pysznym deserem zwłaszcza w letnie dni............SMACZNEGO!!!

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    600 gramów
  • owoce z kompotu

    2 szklanki
  • galaretka owoce leśne

    1 opakowanie
  • galaretki pomarańczowe

    1 opakowanie
  • galaretka cytrynowa

    1 opakowanie
  • ciastka zbożowe

    12 sztuk
  • śmietana 30%

    330 gramów
  • śmietan fix

    1 opakowanie
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce z kompotu truskawki, porzeczka czarna odsączyć na sitku. Jogurty 3 sztuki po 220 gram.

Galaretkę leśne owoce wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody, wlać do jogurtu naturalnego i czarnej porzeczki, wymieszać i wlać do formy silikonowej 25x25 cm, na tężejącą masę wyłożyć herbatniki, do lodówki schować.

Galaretkę cytrynową wymieszać w 1/2 szklanki gorącej wody i wlać do jogurtu, wymieszać i lekko tężejącą wylać na herbatniki, na wierzchu ułożyć herbatniki i do lodówki.

Galaretkę pomarańczową wymieszać w 450 ml gorącej wody, wymieszać z truskawkami i tężejącą wylać na herbatniki, schować do lodówki.

Zimną śmietanę ubić dobrze z pudrem cukrem i śmietan fixem, wyłożyć szprycką na galaretkę, chować do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 21.02.2019 14:11
smakowity deserek.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat