Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowiec z pianką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 370 gram
galaretka malinowa 1 opakowanie
wrzątek 300 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
śmietana 30% 200 ml
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowiec z pianką

Galaretkę malinową zalewamy szklanką wrzątku, mieszamy do czasu całkowitego rozpuszczenia i studzimy. Wystudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę mieszamy z jogurtem naturalnym. Masę wylewamy do formy (o wymiarach 24,5 x 10 cm) i wstawiamy do lodówki, aby stężała.
W tym czasie rozpuszczamy żelatynę w 50 ml wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy wystudzoną, jeszcze płynną żelatynę. Wykładamy na masę jogurtową, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.02.2015 10:37
musze takie zrobic mniam
wwwiolka 20.02.2015 10:13
Bardzo fajny przepis.
asienka15 20.02.2015 10:12
Lekki deserek
Małgorzata Pin 20.02.2015 10:12
Wygląda smakowicie.
jagoda5913 20.02.2015 08:47
Pięknie wygląda
Seba 20.02.2015 08:33
smaczne ciasto
Krystyna32 20.02.2015 07:55
wygląda pysznie
halina17 19.02.2015 23:34
Dobry jogurtowiec.
Iwusia 19.02.2015 23:09
zjadłabym taką
Stenka 19.02.2015 22:23
apetyczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak