Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jogurtowe żelki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek waniliowy 1 szt
dowolny barwnik wilton w żelu 1 kropla
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyzki
wrzątek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: jogurtowe żelki

Kroki postępowania

1
Serek przekładamy do miseczki i dodajemy barwnik w żelu.
Krok 1 - jogurtowe żelki foto
2
Żelatynę rozrabiamy we wrzątku , dokładnie i przestudzona dolewamy do serka. Mieszamy.Przelewamy do foremek na lód.Chłodzimy całą noc.
Krok 2 - jogurtowe żelki foto
3
Wyciągamy z formy. aby ulatwic sobie tą czynność najlepiej zanurzyć formę na kilka sekund w gorącej wodzie.Gotowe.
Krok 3 - jogurtowe żelki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfna_chatka 30.11.2013 10:56
wspanialy pomysl
pawel123 30.11.2013 10:45
fajne :-)zjadłbym
krystyna330 30.11.2013 10:43
super pomysl
agnieszka214 30.11.2013 09:30
bardzo proste i smaczne
moni0212
moni0212 30.11.2013 00:53
pewnie że dobre ;)
octo 30.11.2013 00:36
o takich nie słyszałam jeszcze? dobre?
Noruas 30.11.2013 00:21
o! takich jeszcze nie robiłam
SylwiaMagdaSabin 30.11.2013 00:21
powiem, że pomysłowe
bhb8 29.11.2013 23:55
Nigdy nie zdarzyło mi się używać barwników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak