Jogurtowe uda z kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    4
  • marynata

  • przyprawy Bombay Masala

    4 łyżeczka
  • granulowanego czosnku

    1/2 łyżeczka
  • soli

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1/4 łyżeczka
  • słodkiej papryki

    1 łyżeczka
  • jogurt grecki

    1 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jogurtowe uda z kurczaka foto
Uda dokładnie umyć, osuszyć i przeciąć z zgięciu. W misce umieścić wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Jogurtowe uda z kurczaka foto
Marynatę wylać na udka i mieszając dokładnie pokryć wszystkie kawałki. Zamarynowane udka przełożyć do naczynia próżniowego, nałożyć pokrywkę i odessać powietrze. Pojemnik wstawić do lodówki najlepiej na noc.
Krok 3 - Jogurtowe uda z kurczaka foto
Następnego dnia wyłożyć uda na blachę do pieczenia mięs i wstawić formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60-65 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 04.05.2013 20:43
bardzo pyszny kurczak
ZEWA 04.05.2013 17:04
Świeży czosnek na pewno byłby lepszy ale z jego braku dodałam taki ( mój już mi się skończył a w sklepie nie było jak to często bywa w wiejskich sklepach, często brak podstawowych rzeczy ).
ZielonyPokoik 04.05.2013 16:49
Świetny przepis. A nie byłby lepszy świeży czosnek ?
kriko 04.05.2013 16:24
pyszny kurczaczek
Krzysztof15 04.05.2013 16:19
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat