Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe racuszki z pomarańczą.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 g
mąka 200-300 g
jajko 2
cukier brązowy 2 łyżki
pomarańcza 2
olej rzepakowy do smażenia
cukier puder do dekoracji
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe racuszki z pomarańczą.

Jogurt wymieszaj z jajkami, mąką wymieszaną z sodą i cukrem.Ciasto powinno być gęstsze od ciasta naleśnikowego.
Pomarańcze obierz i pokrój w kostkę.
Do ciasta dodaj pomarańcze, wymieszaj.
Smaż placuszki na złoty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.
Gotowe racuszki odsącz na papierowym ręczniku kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Posyp racuszki cukrem pudrem lub podaj z konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 31.01.2014 05:38
smaczna potrawa i apetycznie wygląda
Sroczka 30.01.2014 23:15
Pyszności, taki deserek to bym zjadła.
babajaga1969 30.01.2014 20:55
bardzo lubię - są delikatne
Joannasz3190 30.01.2014 19:45
Pyszności :)
patryska76 30.01.2014 19:11
mmm, ale pyszności ;-)
mitek111 30.01.2014 18:56
nalepsze są takie - domowe, chrupiące i pachnące
Jusiaa 30.01.2014 18:22
Smakowitości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak