Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe placki z borówkami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Delikatne placki smażone bez tłuszczu, polane syropem klonowym.

Składniki:

Składniki na placki:

jogurt grecki 1.5 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
mleko 0.25 szklanki
mąka 1 szklanka
mąka kokosowa 3 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
borówki 250 gramów

Porada

Można dodać jeszcze jedną łyżkę mąki pszennej.

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe placki z borówkami

Wszystkie składniki (oprócz borówek) zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej mieszanki, konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wylewać łyżką na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię. Na każdym placku rozłożyć kilka borówek. Smażyć z obu stron. Przewracać na drugą stronę, gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza. Podawać ciepłe polane syropem klonowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak