Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe muffiny z jagodami i orzechami włoskimi
Takie muffiny z jogurtem są zdecydowanie smaczniejsze od tradycyjnych. Są dużo delikatniejsze.
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni.
W jednej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól, budyń, część orzechów (pozostaw trochę do posypania na wierzchu).
W drugiej misce wymieszaj mokre składniki: jogurt, olej, jajko.
Do miski z mokrymi składnikami dodaj suche i wymieszaj niezbyt dokładnie łyżką. Dodaj jagody i zamieszaj delikatnie.
Masę nalewaj do foremki - do 3/4 głębokości dołeczków. Wierzchy muffinek obsyp pokruszonymi orzechami.
Piecz ok. 15 - 20 min w temp. 170 stopni z termoobiegiem.
Smacznego!