Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jogurtowe lody z morwy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

morwa czarna 300 g
jogurt grecki 150 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny wg uznania do smaku

Porada

Przy dłuższym trzymaniu w zamrażarce mogą zrobić się twarde, wtedy trzeba czasem je zamieszać w trakcie zamrażania.

Przepis i sposób przygotowania na: jogurtowe lody z morwy

Składniki na 2 porcje.
Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody (1/5 szklanki), a następnie rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej.
Owoce morwy opłukać i odciąć ogonki. Umieścić w blenderze kielichowym razem z cukrem oraz jogurtem i rozdrobnić. Dodać rozpuszczoną żelatynę, można dodać trochę soku z cytryny. Przelać do 2 pojemników lub jednego dużego i wstawić do zamrażarki na 3 godziny. Tak zmrożone można już jeść.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak