Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe cisto z morelami i gruszkami
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika na ok. 60 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
masło miękkie |
150 g
|
cukier puder |
120 g
|
jajko |
2 szt
|
skórka z cytryny |
1 łyżka
|
sok z cytryny |
2-3 łyżki
|
mąka tortowa |
200 g
|
proszek do pieczenia |
1 1/2 łyżeczki
|
sól |
1 szczypta
|
jogurt naturalny |
120 g
|
morele |
5 szt
|
gruszki |
2-3 szt
|
tłuszcz do formy |
|
cukier puder |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: