Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe cisto z morelami i gruszkami
Ciasto wstawiamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika na ok. 60 minut. Pieczemy do tzw. suchego patyczka.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
masło miękkie | 150 g |
cukier puder | 120 g |
jajko | 2 szt |
skórka z cytryny | 1 łyżka |
sok z cytryny | 2-3 łyżki |
mąka tortowa | 200 g |
proszek do pieczenia | 1 1/2 łyżeczki |
sól | 1 szczypta |
jogurt naturalny | 120 g |
morele | 5 szt |
gruszki | 2-3 szt |
tłuszcz do formy | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: