Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciasto z truskawkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka tortowa 1,5 szklanki
jogurt naturalny gęsty 200 g
proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
truskawki świeże ok. 40 dkg

Kruszonka

margaryna 60 g
cukier 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 1/3 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciasto z truskawkami

Kroki postępowania

1
Ciasto: Margarynę dobrze utrzeć z cukrem.
Krok 1 - Jogurtowe ciasto z truskawkami foto
2
Dodawać do tego po jednym jajku nie przerywając mieszania. Do masy dodawać na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt. Wymieszać wszystko łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy (ok. 24-26 cm), wyrównać powierzchnię.
Krok 2 - Jogurtowe ciasto z truskawkami foto
3
Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć, ułożyć na cieście.
Krok 3 - Jogurtowe ciasto z truskawkami foto
4
Kruszonka: Wszystkie składniki na kruszonkę przełożyć do miski, zagnieść i rozkruszyć.
Krok 4 - Jogurtowe ciasto z truskawkami foto
5
Kruszonkę rozłożyć na owocach. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 70 minut (do suchego patyczka).
Krok 5 - Jogurtowe ciasto z truskawkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 21.07.2015 08:11
mmmmm palce lizać!
Sroczka 20.07.2015 20:03
Zjadłabym kawałek tego ciasta.
marenka 20.07.2015 18:34
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak