Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciasto bananowo-śliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
margaryna Kasia 230 g
jogurt naturalny 180 ml
cukier 225 g
wódka 50 ml
cukier wanilinowy 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 2 szt
śliwki węgierki 300 g
banan 480 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciasto bananowo-śliwkowe

Banany obieramy, kroimy na małe kawałki i miksujemy blenderem. Dolewamy wszystkie składniki mokre (margarynę należy wcześniej rozpuścić i ostudzić), mieszamy a następnie dosypujemy suche. Ponownie dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Śliwki myjemy, kroimy każdą na pół i wyjmujemy pestki. Kroimy na drobniejsze kawałki i posypujemy ciasto. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 15.07.2011 10:46
Oj.... Ciasto kusi i to bardzo:)
mikrusiak 14.07.2011 16:43
nie mogę patrzeć na takie zdjęcia bo mi ślinka cieknie ;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak