Jogurtowe ciasto bananowo-śliwkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    300 g
  • margaryna Kasia

    230 g
  • jogurt naturalny

    180 ml
  • cukier

    225 g
  • wódka

    50 ml
  • cukier wanilinowy

    3 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • śliwki węgierki

    300 g
  • banan

    480 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany obieramy, kroimy na małe kawałki i miksujemy blenderem. Dolewamy wszystkie składniki mokre (margarynę należy wcześniej rozpuścić i ostudzić), mieszamy a następnie dosypujemy suche. Ponownie dokładnie mieszamy. Przelewamy ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Śliwki myjemy, kroimy każdą na pół i wyjmujemy pestki. Kroimy na drobniejsze kawałki i posypujemy ciasto. Pieczemy 40-45 minut w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia40 15.07.2011 10:46
Oj.... Ciasto kusi i to bardzo:)
mikrusiak 14.07.2011 16:43
nie mogę patrzeć na takie zdjęcia bo mi ślinka cieknie ;P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat