Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 szklanka
płatki owsiane 1,5 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 1 szt
olej 1/2 szklanki
jogurt naturalny 1,25 szklanki
wiśnie bez pestek 200 gram
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe babeczki

- około 200g wiśni mrożonych bezpestkowych

szklanka=250ml

blachy na
- 12 muffin
- 24 muffiny

Wiśnie wcześniej rozmroziłam a przed pieczeniem odsączyłam. Suche składniki dokładnie wymieszałam, mokre składniki (oprócz owoców) również dobrze wymieszałam. Tuż przed pieczeniem babeczek składniki suche wymieszałam ze składnikami mokrymi. Blachy natłuściłam lekko olejem. Ciasta wyszło sporo, na całą blachę drobnych muffin i na 10 standardowych. Ciasto jest miękkie i mało słodkie. Do każdej małej muffinki z surowym ciastem wkładałam po 1 wiśni, do większej po 3. Piekłam w 180 stopniach 20 min.

Pysznie:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 08.03.2013 09:44
muszą być smaczne:)))
Pomocnik 08.03.2013 09:42
rewelacyjne babeczki
caralajna 08.03.2013 09:38
bardzo apetyczne
Paolcia 08.03.2013 09:24
mniam mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak