Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 400 ml
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
mandarynka 4 szt
kiwi 2 szt
cukier 10 dag
sok pomarańczowy 50 ml
sos chili 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie

Kroki postępowania

1
Żelatynę namoczyć i rozpuścić.
Obrane kiwi przekroić na pół. Włożyć do opłukanych miseczek, foremek itp.
Krok 1 - Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie foto
2
Jogurt zmiksować z cukrami i żelatyną.
Krok 2 - Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie foto
3
Masę przelać do miseczek wokół kiwi. Odstawić do stężenia.
Krok 3 - Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie foto
4
Mandarynki sparzyć i pokroić w cienkie plasterki.
Gotować na małym ogniu ,przez 5 minut w syropie z cukru, soku pomarańczowego i sosu chilli.
Krok 4 - Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie foto
5
Babeczkę z kiwi przełożyć na talerzyk i polać syropem z mandarynkami.
Krok 5 - Jogurtowa babeczka z kiwi w pikantnym syropie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaaaa 15.11.2014 15:30
Bomba,super!
Lucan 15.11.2014 15:02
fajny deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak