Jogurt z serem i brokułami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 g
  • szalotka

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser biały

    300 g
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • sok wielowitaminowy

    2 łyżki
  • sól

  • brokuły

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki migdałów uprażyć na gorącej patelni bez tłuszczu i ostudzić na talerzu.Odcedzić ,przelać zimną wodą i odstawić by odciekły/ szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroic, ser wymieszac dokladnie z jogurtem sokiem. dodać brokuły,szalotkę,czosnek wymieszać. Mieszankę doprawić solą , podzielić na 4 porcje .posypać migdałami .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
elzbietar64 12.06.2012 20:47
jestem ciekawa jak smakuje
Aneta41 21.05.2012 11:16
nie moje smaki...
elzbietar64 06.05.2012 21:07
chętnie spróbuje jak zrobisz
SmacznaPyza 20.04.2012 19:55
chyba przekręcony tytuł - to raczej brokuły w sosie serowo jogurtowym....
Kekerboom 20.04.2012 15:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat