Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurt naturalny

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 3 łyżki
mleko 2 szkl
mleko w proszku 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurt naturalny

Kroki postępowania

1
Jedno szklankę mleka nalewamy do garnka i gotujemy do wrzenia.
Krok 1 - Jogurt naturalny foto
2
Dodajemy drugą szklankę mleka, jogurt oraz mleko w proszku. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Jogurt naturalny foto
3
Szybko zawijamy garnek w ręcznik i trzymamy w ciepłym miejscu. Ja kładę pod nim gorący termofor.
Krok 3 - Jogurt naturalny foto
4
Trzymamy w cieple przez co najmniej 6 godzin. Ja trzymam (co do zasady) całą noc.
Podaję z owocami i bakaliami.
Krok 4 - Jogurt naturalny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 06.05.2014 01:00
Racja! Obłędny smak!
Mniam 05.05.2014 07:33
Nie ma to jak domowy jogurt. Też czasami robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak